*alle bilder er fra weheartit.com*
----------------------------------------------------------------------- 

Selvtillit. Hva er det for noe? Jo, det er å ha tillit til seg selv. Selv - Tillit. Det er noe alle skulle hatt, men mange mangler. Det er alt for mange som sliter med selvtiliten. "Jeg er ikke tynn nok", "Jeg er ikke pen nok" eller "Jeg er ikke så populær som alle andre.

Dette var meg for et år siden (ikke meg på bildet, da). I 8'ende klasse. Selvtilliten min var - som vi sier i Bergen - HELT RÆVKJØRT! Jeg snakket aldri i Spansk-klassen - Redd for å si noe feil. Jeg turte aldri å dumme meg ut på tull en gang - Redd for at alle ville le på ordentlig. Men selvtilliten min er mye bedre nå. Eller den begynte vel å komme litt i 8'ende da meg og Mariam faktisk klarte å synge en sang forran hele A og B klassen + at jeg spillte gitar. Vi fikk STÅENDE applaus.


I begynnelsen av 9'ende klasse begynnte meg, Helene, Mariam og Amalie å sitte i gangen der helsesøster sitt kontor er, rett ved siden av klasserommet vårt. I begynnelsen likte jeg det ikke. Jeg så alle de andre sitte i store gjenger i aulaen. Jeg så de populære jentene sitte med guttene. Jeg skulle gitt masse for å bytte plass med dem. Nå stikker jeg den midterste fingeren langt opp i luften og driter i det! Jeg har forstått at det var akkurat DET som ga meg selvtillit. Det at jeg ikke var nede i aulaen og så de populære folkene jeg ikke kjente, men at jeg satt med mine aller beste venner og bare var meg selv. Jeg kunne ha sittet i bosskuret for den slags skyld, bare jeg hadde mine beste venner.Jeg var veldig opptatt av magen min før. Den var for stor. Jeg likte den rett og slett ikke. Når jeg ser på bilder fra 6. klasse skammer jeg meg til 1000! Jeg gikk i bukser som var store fordi jeg ikke likte beina mine.. Jeg gikk ofte med hettegensere fordi jeg syns jeg var for tykk. Nå vet jeg at jeg ikke er det. Ja, jeg er overvektig, men det synes kke for meg. Vekten er bare et nummer til du kommer så høyt at det er helsefarlig. Jeg trener og jeg spiser sunt, men det har jeg egentlig alltid gjort. Formen er fin både innvendig og utvendig. Jeg har det bra!


Oh, yea I am!

Jeg er en helt annen person nå. Jeg er ikke redd for å si min mening. Jeg snakker i spansk-timene. Sier feil, men prøver igjen. Jeg tørr jo ikke å plutselig stå opp å synge forran hele klassen midt i timen eller noe sånt, men det trenger jeg ikke for å være fornøyd med meg selv. Jeg er den jeg er. Take it or leave it.

Er det noen som ikke har lært seg dette enda? Ja! Jeg ser ofte i facebook kommentarer:
1: Ååå, du er nydelig vennen!
2. Nei! Jeg er ikke pen, du er!
1. Nei, jeg er stygg. Du er mye penere.
2. Snakker du om deg selv?
Kan de ikke bare lukke munnen sin og si takk?

 The final question: Jeg er fornøyd med meg selv! Er du?

synnøve


  15 kommentarer på "selvtillit"

fridakj99
Kjempe fin blogg :D
24.okt.2011, 20:07 URL: http://www.Fridakj99.blogg.no
TuvaOgAnnElla - Kommenterer alltid tilbake. c:
Wow, kjempebra. c: Jeg leste gjennom alt nøye:3

Uhm, helt ærlig er jeg ikke fornøyd med meg selv i det hele tatt. cx Men samma det.
24.okt.2011, 20:11 URL: http://Breadfish.blogg.no
JANNICKE
Kjempebra skrevet!:)
24.okt.2011, 20:11 URL: http://jannickesimensenn.blogg.no
rebecka
synnøve, du ruler! sykt bra skrevet og tror mange setter pris på det!! e nok ikke mange som har selvtillit. eg hadde det ikke i 8 men no i niende driter eg i ka andre synes. det e sykt bra at din selvtillit e bedre og då blir hverdagen bedre også. d e ikke mange som hadde ville skrevet dette på bloggen sin men du står for ditt, det e dette folk liker. selvtillit bare lyser gjennom asså. you go girl!
24.okt.2011, 20:38
Synnøve
rebecka: tusen takk rebecka! sånne kommentarer som dette får jo opp selvtilliten også.. tihi<3
24.okt.2011, 21:50 URL: http://soiund.blogg.no/
Aurora :-)
Syyykt personlig og skjønt innlegg! glad for at du tørr å stå frem som hvem du og er ikke bryr seg om alle andre! utrolig skjønn blogg ogsåå! ♥
24.okt.2011, 22:16
Helene
Flink du er, vennen min!
25.okt.2011, 11:18 URL: http://helenedrew.blogg.no
Synnøve
Aurora: tusen hjertelig takk <3 det betyr mye!
25.okt.2011, 14:33 URL: http://soiund.blogg.no/
Katrine Naas
er så sinnsykt enig i det du skriver her!
25.okt.2011, 16:21 URL: http://www.naas93.blogg.no
guess who
julia liker :D:D
25.okt.2011, 21:03
Synnøve
Katrine Naas: Det er bra! Jeg tror det er mange som har de samme tankene.
26.okt.2011, 18:44 URL: http://soiund.blogg.no/
Synnøve
guess who: uhmm, julia? ahahah, synnøve liker :D:D
26.okt.2011, 18:44 URL: http://soiund.blogg.no/
mariam
flott skrevet soiund :D meg og helene er altid her for deg uanset selvom vi plager deg som faen, men det e mye bedre å være med oss bestevenne dine der du kan være deg selv, isteden for å gå å leke noe du ikke er med de "populære folkene" bra at du har fått bedre selvtilit :D Man trenger selv tilit for å klare seg videre i livet, elsker deg soind <3

mariam
27.okt.2011, 14:51
Synnøve
mariam: ja, jeg vet at dere er her, men plagingen kunne dere liksom sluttet med!

elsker deg og mirr<3
27.okt.2011, 15:14 URL: http://soiund.blogg.no/

kjempe bra! you go girl
06.nov.2011, 00:37


Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:


Dette designet er laget av http://katrineaastorp.blogg.no

Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.

Legg meg til som venn


ARKIV

· November 2011 · Oktober 2011


KATEGORIER

· 99 answers · Blogg · blogger jeg leser · ekte bergensar · helene's blogginnlegg · hverdags · inspirasjon · kreating 2011/2012 · musikk · rett fra hjertet

LINKERDESIGN


Designet er laget av Katrine.

hits